Átragasztott plakátok: az ellenzék a Fidesztől védené meg a gyermekeket

2022.02.18. 18:33
Ellenzéki aktivisták átragasztották a Fidesz gyermekvédelmi népszavazásról szóló plakátjait, és ezt online közvetítették a Facebookon.

A videón az látszik, hogy a „Védjük meg a gyermekeinket!” feliratú plakátokat azzal a matricával egészítették ki, hogy „a Fidesztől”. Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese hazugnak nevezte a Fidesz kampányát, szerinte ezzel csak a valódi problémákat próbálják meg elfedni.

Azzal védik meg a gyermekeinket, hogy az arcukba tolják a videócsatornákon, az internetes felületeken a gyűlöletkeltő propagandájukat?

– kérdezte, majd arról beszélt, hogy nagyon sok gyermeket emelnek ki szociális okok miatt a családjukból, és hogy szerinte a fideszes családtámogatásokat a „kiváltságosok”, jobban keresők kapják, míg a rászorulók ebből alig részesülnek.

Bősz Anett, az ellenzék érdi képviselőjelöltje ugyanezt a véleményt fogalmazta meg. Hozzátette: ha az ellenzék hatalomra kerül, ők sem akarják elvenni a családtámogatásokat, hanem csak ki akarják azokat terjeszteni a szegényekre.

Hát mit tettek, a Fidesz és a KDNP az elmúlt szűk másfél évtizedben – kérdezem én –, családpolitikában, hogyha nem egy bűnt követtek el a társadalom ellen? 

– mondta a politikus, aki szerint a vidék Magyarországát elhanyagolta a kormány, és ez a helyi gyermekek viszonyain is meglátszik.

Paróczai Anikó, a Momentum budapesti parlamenti képviselőjelöltje ezután azt mondta, hogy a Fidesz szerinte nem minden családot kezel családként, amit az is bizonyít, hogy a családi pótlék összege még mindig alacsony.

Egy sokkal befogadóbb családpolitikára van szükség, egy olyan családtámogatási rendszerben, ami oda csoportosít összegeket, ahol valóban nagy szükség van rá

– fogalmazott.

Orbán Viktor miniszterelnök ezzel kapcsolatban az utóbbi hetekben kijelentette: úgy látják, hogy az eddigi családtámogatási programok beváltak, ezért ha áprilisban nyernek a kormánypártok, akkor tovább bővítik ezeket a programokat.