Matolcsy Ádám maga ismerte be, hogy lakott a jegybank által vásárolt svábhegyi villában

2022.02.18. 15:50
Ha kell, bármikor igénybe tudja venni az ingatlant.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő még szerdán tette közzé mintegy 175 ezer követővel rendelkező hivatalos közösségi oldalán, hogy Matolcsy György jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám egy olyan svábhegyi luxusvillában lakik, amelyet a Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványa vett közpénzből 1,3 milliárd forintért, azzal a céllal, hogy geopolitikai központ legyen belőle.

Hadházy Ákos a poszthoz mellékelte azokat a képeket, amelyeket Matolcsy Ádám új, influenszerként dolgozó felesége osztott meg mára privát módra állított, több tízezres követőtáborral rendelkező Instagram-csatornáján. A képeken a képviselő szerint az ominózus svábhegyi otthon szerepel.

Matolcsy Ádám azóta az RTL Klub Híradójának elismerte, hogy lakott abban a palotában, amelyet korábban a jegybankhoz kötődő Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány vásárolt 1,3 milliárdért.

Az épületet négy évvel később az alapítvány eladta a Felis nevű magántőkealapnak. A Magyar Nemzeti Bank elnökének fia azt is elárulta, hogy most nem tartózkodik a villában, ahol korábban lakott. Hozzátette, lehet, hogy családjával még visszaköltöznek az ingatlanba, mert a tulajdonos rugalmas, és akár hónapokra is kész bérbe adni az épületet.