18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Szörnyű tragédia: lavór alá rejtette kisbabáját, majd azt állította, elvetélt

2022.02.18. 08:04
Családja előtt is titkolt terhességből negyedik gyermekét szülte meg egy 27 éves csemői nő, aki a fészerben rejtette el kisbabáját. Az anya ellen minősített emberölés miatt indítottak eljárást a Pest megyei életvédelmi nyomozók.

A rendőrségi közleményben az áll, hogy elsőként a mentősök érkeztek 2022. február 16-án kora hajnalban egy csemői házhoz, ahonnan vetélés miatt vittek kórházba egy 27 éves, háromgyerekes asszonyt. A vért a nagymama takarította fel, aki a ház melletti fészerben, egy lavór alatt megtalálta a halott csecsemőt is. A rendőrség a helyszínre érkezett, közben a kórházban végzett vizsgálatok alátámasztották, hogy a 27 éves asszony nem elvetélt, hanem szült.

Az életvédelmi nyomozók kórházi ágyán hallgatták ki az asszonyt, aki bevallotta, hogy kisfiát néhány órával korábban, titokban hozta világra otthonában. A szülés után becsomagolta egy plédbe, majd kivitte a fészerbe, és ott hagyta, mivel nem szeretett volna negyedik gyermeket. A soron kívül, igazságügyi orvos szakértők részvételével elvégzett boncolás megállapította, a kisfiú élve született, halála ellátatlanság miatt következett be – írja a rendőrség.

baba1
Fotó: police.hu

Hozzáteszik: az anya ellen tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Alosztálya.