Már csak ez a hétvége maradt a síszezonból Eplényben

2022.02.19. 10:30
Nem tett jót az enyhe tél és az erős szél.

A tartós felmelegedés miatt vasárnap lezárják a téli szezont az eplényi síarénában – közölték a síközpont közösségi oldalán.

A síaréna weboldalának tájékoztatása szerint a síelők és snowboardosok az 1048 méter hosszú A1-es pályát, valamint a T1-es tanulópályát használhatják, és működik a négyüléses felvonó is.

Az eplényi síaréna december 9-én nyitotta meg kapuit a 2021/22-es téli szezonra, de az enyhe időjárás miatt többször is kénytelen volt átmenetileg bezárni, illetve az erős szél miatt is több alkalommal korlátozni kellett a szolgáltatásokat.

A síaréna ebben a szezonban vasárnapig lesz nyitva, a jelenlegi jogszabályoknak megfelelően a létesítmény védettségi kártya nélkül látogatható.

Mint azt megírtuk, a pandémia idején rekordszámú magyar síelő vette igénybe a hazai sípályákat, és a hosszú szezonnak köszönhetően jól alakultak a bevételek. Itthon a pályákon nem korlátozták a sportolást, egyedül a pályák melletti vendéglátóegységek sínylették meg a világjárványt, sok helyen 50-60 százalékos bevételcsökkenéssel zárták a tavalyi szezont.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.