Az ellenzéki szövetség jelöltje aláírt a Kétfarkú Kutya Pártnak

kep JamborAndras
2022.02.20. 15:06
Jámbor András szerint demokrataként esélyt kell adnia, de így is az Egységben Magyarországért támogatására buzdít.

Az újságíróból lett politikus Budapest 6-os számú választókerületében nyerte meg az előválasztást, és lesz a hatpárti ellenzék képviselőjelöltje a 2022-es országgyűlési választásokon.

Ma aláírtam a Kétfarkú Kutya Pártnak. Nem fogok rájuk szavazni, és mindenkit arra biztatok, hogy szavazzon az Egységben Magyarországért jelöltjeire és listájára

– olvasható Jámbor András Facebook-posztjában.

Jámbor András aláírásával hangsúlyozza „a jelenlegi választási rendszer abszurditását, antidemokratikusságát és a Fidesz csalását”. A jelölt szerint az MKKP nem jut be a parlamentbe, de felteszi a kérdést:

Hogyan lehetséges az, hogy egy valós, a teljes lakosságot tekintve 2-3 százalékos támogatottsággal rendelkező párt lehet, hogy nem tudja összeszedni a listaállításhoz szükséges ajánlásokat, miközben a semmilyen támogatottsággal nem rendelkező, nem mérhető pornómilliárdos Gattyánnak lehet listája, az évtizede megkérdőjelezhető módon ajánlásokat gyűjtő Stekler–Seres–Gödény hármasnak lehet listája?

Jámbor András úgy látja, „ami az ajánlásgyűjtés és a kamupártok terén itt folyik, nem demokrácia, és végtelenül undorító”, ő pedig ezen a módon tud most tiltakozni. A képviselőjelölt kifejtette: túlhasználjuk a demokrata szót, most mégis indokolt a használata.

Demokrataként nekem meg kell adnom az esélyt a Kutyapárt szavazóinak a választásra. Még ha én azt is kérem mindenkitől, hogy szavazzon az ellenzéki pártok listájára és jelöltjeire, és a Kutyapárt szavazóit is arra biztatom, hogy egyéniben szavazzanak a kormányváltásra!

Korábban Márki-Zay Péter arról beszélt, hogy mindenki, aki az előválasztáson nem mérette meg magát, és ezután el akar indulni az országgyűlési választáson, az ellenzéki szavazatok megosztásával a Fidesz érdekeit szolgálja. Az MKKP elnöke viszont úgy véli, hogy pont a miniszterelnök-jelölt osztja meg az ellenzéki szavazókat. A Kutyapárt listáján 89 jelölt van, köztük kettő kutyával.

(Borítókép: Jámbor András. Fotó: Gerencsér Tamás / Index)