Ha ma könnyen megsértődik, ne lepődjön meg

BJASZ20220214002
2022.02.20. 06:43
A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 13 fok között várható vasárnap.

Vasárnap észak felől vastagabb felhőzet érkezik, amely délután szakadozni, csökkenni kezd. Általában több órára kisüt a nap, majd estefelé nyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Az előrejelzés szerint az északi megyékben napközben néhol kialakulhat kisebb eső. A délnyugati szél sokfelé lesz élénk, amit északon, északkeleten erős, a hegyeken viharos széllökések kísérnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9 és 13 fok között várható. Késő este 0 és plusz 7 fok között alakul a hőmérséklet.

vasárnap
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. Megjegyzik azonban, hogy napközben a délnyugati, nyugati szelet elsősorban az Északi-középhegység magasabb csúcsain, valamint a Dunakanyarban időnként viharos lökések kísérhetik.

Az orvosmeteorológiai jelentés szerint vasárnap a melegfrontra érzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. Ez elsősorban fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. A melegfront hatására az érzelmi és értelmi egyensúlyunk könnyen kibillenhet megszokott állapotából, ezért ingerlékenység, sértődékenység többeknél tapasztalható. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetésben.

(Borítókép:  Jászai Csaba / MTI)