Róna Péter kiáll Iványi Gábor mellett, akinek egyesületét lerohanta a NAV

DSC08020
2022.02.21. 14:56
Az Egységben Magyarországért közös köztársaságielnök-jelöltje nyilatkozatot juttatott el az Indexhez. Róna Péter közölte: sajnálattal értesült arról a hatósági akcióról, amelyet egy egyenruhás NAV-os kommandó hajtott végre hétfő délelőtt az Oltalom Karitatív Egyesület józsefvárosi, Dankó utcai központjában.

A hatalom ismét a legvédtelenebbekre támad, akik elesett emberek ezreivel törődtek és törődnek ma is. Köztársaságielnök-jelöltként is és szabad európai polgárként is kötelességemnek tartom felemelni a szavam a szükségtelen hatósági megfélemlítés ellen egy olyan szervezet és annak vezetőjével, Iványi Gáborral szemben, aki mindig igyekezett a törvényes keretek betartásával működni, és maximálisan együttműködik a vizsgálatokban. Ahogy Göncz Árpád mondta, kötelességünk azokért kiállni, akik nem tudnak kiállni magukért

– közölte Róna Péter.

ITT számoltunk be arról, hogy harminc NAV-os szállta meg az Iványi Gábor lelkész vezette Oltalom Karitatív Egyesület budapesti, Dankó utcai központját. Korábbi hírek szerint szó volt arról, hogy Iványi Gábor lesz a hatpárti ellenzék államfőjelöltje, végül azonban február 14-én bejelentették: Róna Péter jogász-közgazdászt jelölik.

(Borítókép: Róna Péter. Fotó: Trenka Attila / Index)