Sikálóval vertek meg egy férfit Borsodban

2022.02.22. 10:53
Egy ittas visszatámadó vált áldozattá Rudabányán, amikor egy 21 éves férfival összeverekedett, majd elmenekült az adok-kapokból, de visszatért, kezében egy 70 centiméteres takarítóeszközzel, amelyet azonban a fiatal elvett tőle, és azzal újra alaposan helybenhagyta.

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy 21 éves férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. A vádirat szerint a fiatal 2020. május elején, az esti órákban, Rudabányán összetalálkozott a kocsmából hazainduló erősen ittas férfival. Szóváltásba keveredtek, de tettlegesség ekkor még nem történt, mindketten továbbindultak a dolgukra. Később egy művelődési ház parkolójában a vádlott újból meglátta az ittas férfit, odament hozzá, és 

szó nélkül fejen ütötte. A férfi hátrált, de újabb ütést kapott. Hadonászó mozdulatokkal próbálta távol tartani a támadót, aki a derekát átfogva a földre vitte, és tovább bántalmazta.

Az egésznek az vetett végett, hogy a járókelők szétválasztották őket, és a támadót visszatartották, amíg a sértett elmenekült.

Ezzel azonban nem ért véget a történet. Fél óra elteltével a megvert személy egy – több mint 70 centiméter hosszú – sikálóval érkezett vissza, hogy revansot vegyen. A fiatal ezt észlelve maga is fegyvert szerzett, és egy, a helyszínen lévő

fiatalkorú fiútól átvett egy favesszőt, amellyel haragosára támadt, majd a sikáló is hozzákerült, és a már menekülő sértettet azzal bántalmazta úgy, hogy üldözés közben a sértettel együtt ő is elesett, de még tarkón ütötte a férfit.

A földön lévő sértettet megrúgta, akit a fiú favesszővel ütött meg. A férfi a sikálóval újból ütni akart, azonban a sértett futásnak eredt, végül leült egy járdaszegélyre, ahol már nem bántalmazták, csak fenyegetőztek. A bántalmazás következtében a sértett a fejbőrén 8 napon belül gyógyuló repesztett sérülést szenvedett el, de az elkövetés eszköze és a bántalmazás módja alkalmas lehetett volna súlyosabb sérülés okozására is. 

Az ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

(Ügyészség)