Márki-Zay Péter lengyeleket hív március 15-re

PAP 5678
2022.02.22. 14:01
Az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje szerint lengyel barátainktól mindig szívesen tanulunk, ugyanakkor abban is hisz, hogy nem az Orbán Viktort megtapsoló lengyelek képviselik az egész lengyel népet.

A hvg.hu hívta fel a figyelmet a lengyel Gazeta Wyborczában megjelent cikkre, amelyben Márki-Zay Péter kifejtette: ahogy a március 15-i ünnepségre szervezetten szállított tömeg nem képviseli egész Magyarországot, úgy az Orbán Viktort megtapsoló lengyelek sem képviselik az egész lengyel népet.

Márki-Zay Péter azt is felidézte, hogy nemrégiben Varsóban találkozott Donald Tuskkal, az ottani legnagyobb ellenzéki párt, a Polgári Platform elnökével, akinek elszántsága, a demokráciáért viselt felelősségérzete nagy hatást tett rá. Az ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek a találkozás hasznos tanulság volt, hozzátette: „lengyel barátainktól mindig szívesen tanulunk”.

A lengyel lapban megjelent cikk végén Márki-Zay Péter meghívást intézett lengyel elvbarátainak a tervezett március 15-i nagy ellenzéki tüntetésre Budapestre.

Lépjünk fel együtt a szabadság és demokrácia nevében

– fogalmazott az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, aki azt is írta: mi itt, Magyarországon már látjuk a remény fényét az alagút végén, és kívánja, hogy az ide érkező lengyelek vigyék majd haza ezt a reményt és a győzni akarást.

(hvg.hu)

(Borítókép: Márki-Zay Péter. Fotó: Papajcsik Péter / Index)