Négyfős banda garázdálkodott, verekedett és fosztogatott Siófokon

2022.02.23. 12:13
Négyfős banda garázdálkodott tavaly nyáron Siófokon, akik egy éjszaka alatt több bűncselekményt is elkövettek.

Csoportosan elkövetett rablás bűntette, kifosztás bűntette, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség azokkal a fiatal nőkkel és élettársaikkal szemben, akik egy éjszaka több, nagy tárgyi súlyú bűncselekményt valósítottak meg tavaly nyáron Siófok központjában.

A vádirat szerint az egyik nő prostitúciós tevékenység céljából érkezett 2021 augusztusában Siófokra, pár nap múlva követte élettársa, annak húga és párja is. Szállásuk nem volt, a város utcáin tartózkodtak. A két nő egyik este annyira összeveszett, hogy a Millennium parkban percekig kiabáltak, tépték egymást.

Pár óra múlva a fiatalabb nő és élettársa két arra járóval kerültek szóváltásba a Fő téren, akikkel erőszakosak voltak, lökdösték és ütlegelték őket, a férfi rollerjüket és kerékpárjukat is feléjük dobta. A nő és a férfi továbbra sem hagyták abba a bántalmazást, amikor az egyikük ittassága miatt a földre esett, mindketten fejbe rúgták. Kis idő elteltével csatlakozott hozzájuk a nő húga és annak párja is. A férfiak többször nagy erővel, ököllel sorozták meg a védekezni már nem tudó férfit, végül az idősebb nő elvette egyikük pénztárcáját.

A négyfős banda ámokfutása ezzel nem ért véget. Hajnalban a két nő rátámadt egy egyedül hazafelé tartó, 70-es éveiben járó férfira, miközben a férfi társuk figyelt. Addig rángatták az idős férfi válltáskáját, amíg az elszakadt. Ezt követően fellökték a férfit, hogy megszerezzék a táskáját.

Cselekményükkel egyéb értékek és iratok mellett több mint 100 000 forint készpénzt szereztek meg, mivel az egyik kifosztottnál volt a nyári munkájából származó keresete.