Havas esővel érkezik a tavasz

K EPA20211220223 másolat
2022.02.23. 14:37
Napos, gomolyfelhős idő várható szerda délután, de a keleti megyékben több lesz a felhő, és ott kisebb eső, zápor, esetleg jégdarazápor, valamint Szabolcsban havas eső is előfordulhat.

Napközben nyugat felől csökken a felhőzet, általában többórás, a Tiszántúlon ennél kevesebb napsütés valószínű – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A Tiszántúlon élénk délnyugati, másutt erős, helyenként viharos északnyugati szél lesz a jellemző.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9 és 14 fok között várható,

de a tartósabban felhős Tiszántúlon 4 és 9 fok között valószínű.

Estig az északnyugati szél nagy területen lesz erős, sőt viharos, majd éjszakára jelentősen mérséklődik a légmozgás, kiderül az ég, de a Tiszántúl egyes részein köd és rétegfelhőzet képződhet.  Késő estére 0 és 5 fok közé hűl le a levegő.

A rétegfelhőzet csütörtökön feloszlik,  ezt leszámítva túlnyomóan derült, napos, csapadékmentes idő valószínű, napközben a Dunántúlon fátyolfelhőkkel. 

A délire forduló szél a Dunántúlon megélénkülhet, északnyugati megyéinkben meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 2 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 9 és 16 fok között valószínű, délnyugaton lesz a legmelegebb.

(Borítókép: Darek Delmanowicz /  MTI / EPA-PAP)