Kétszáz forintját 46 ezernyi bankjegyre váltotta, elfogták

2022.02.23. 14:44
Állítólag több védtelen, idős embert is átvert a férfi azzal a módszerrel, hogy aprópénz felváltására kérte őket az utcán, majd ahogy a sértettek próbáltak eleget tenni a kérésnek, belenyúlt a pénztárcájukba, látszólag aprót keresve, és kivette a bankjegyeket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást indított a férfi ellen kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával. Az elkövető először 2021. október 29-én délelőtt Budakeszin, a Dózsa György téren szólított le egy nőt, és kérte meg, hogy váltson fel neki egy kétszáz forintos érmét.

Az idős nő elővette a pénztárcáját, majd hagyta, hogy a férfi belenyúljon, hogy kivegye a szükséges aprópénzt, de ő a bankjegyeket vette ki 46 ezer forint értékben. Cserébe átadta a hölgynek a kétszáz forintos érmét. A sértett csak később vette észre, hogy az összes papírpénz eltűnt a tárcájából.

A tettes ezt a kifosztási módszert állítólag még kétszer megismételte. Utoljára 2022. január 10-én délután Zuglóban, a Hermina utcában egy járókelő tanúja volt a mesterkedésének, ezért lefényképezte a férfit pénzváltás közben, majd az autójáról is készített egy fotót. Az idős hölgy, akit ez alkalommal harmincezer forinttal lopott meg az elkövető, a fotókat készítő járókelő segítségével tett feljelentést – közölte a Police.hu.

A 46 éves férfit azonosították a nyomozók, és kiderült, hogy már több elfogóparancs is érvényben van vele szemben. 2022. január 12-én elfogták, és háromrendbeli kifosztás gyanújával hallgatták ki. Rájöttek, hogy a férfi további lopásokat és kifosztásokat követhetett el. Őrizetbe vették és letartóztatását indítványozták.