Szántóföldön landolt a versenyautó, megsérült a sofőr

2022.02.23. 07:23
Egy kanyarban veszítette el az irányítást versenyautója felett egy 43 éves sofőr Beled külterületén, a gépkocsi a szántóföldön landolt.

A rendőrségi közlemény szerint egy beledi férfi közlekedett a 8612-es számú úton Cirák irányába a hatósági jelzés nélküli, speciálisan kiépített versenyautójával 2022. február 22-én 15 óra 55 perckor. Haladásakor egy enyhén balra ívelő kanyarban – mivel az autóval nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg sebességét – az útpadkára hajtott, elveszítette irányítását a jármű felett, majd a gépkocsi a szántóföldre sodródott, és a tetejére borulva állt meg. 

baleset1 163
Fotó: Police.hu

A balesetben a 43 éves gépjárművezető megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték – írják, hozzátéve, hogy a baleset körülményeit a Csornai Rendőrkapitányság vizsgálja.

A rendőrség a következő tanácsokra hívta fel a figyelmet a közlekedési balesetek elkerülése érdekében:

  • Esős időszakban a felüljárókon, a hidakon, továbbá az erdősávval védett útszakaszokon az átnedvesedett falevelek miatt fokozottabban kell számolni az úttest csúszósságával. Ilyen helyeken kellő időben csökkentse járműve sebességét!
  • Száraz útszakaszról a vizes szakaszra történő ráfutás balesetveszélyes helyzetet teremthet.
  • A közlekedőknek számítaniuk kell arra, hogy a járművek által az aszfaltra felhordott sár csúszóssá teheti az utakat.
  • Esős időszakban csökken a látótávolság, és a csúszós utakon megnő a féktávolság.
  • Fontos a megfelelő követési távolság és a jármű sebességének helyes megválasztása!
  • A korai sötétedésre való tekintettel kérjük, hogy fordítsanak fokozott figyelmet láthatóságukra, hiszen biztonságunkért mi magunk tehetünk a legtöbbet!