Több mint száz számítógépet lopott egy erzsébetvárosi felsőoktatási intézményből

2022.02.24. 10:28

Sikkasztás bűntett miatt folytat nyomozást egy férfi ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága. A férfi a gyanú szerint 2021 szeptembere és 2022. február 19. között több mint száz asztali számítógépet és egy projektort lopott el egy erzsébetvárosi felsőoktatási intézményből.

LEAD (6)
Fotó: Police.hu

Az intézményből február 21-én tettek feljelentést, miután az informatikus e-mailt írt a vezetőségnek, amit így kezdett: „Hatalmas bajt okoztam.”

Az üzenetben a férfi beismerte, hogy az elmúlt hónapokban eltulajdonította a kezelésére bízott számítógépeket. A mintegy ötvenmillió forint értéket megközelítő hiányt azért nem vették észre, mert a távoktatás miatt nem használták az informatikai eszközöket.

A 39 éves F. Lászlót a VII. Kerületi Rendőrkapitányságon február 22-én sikkasztás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Az ellopott eszközök közül, melyek egy részét zálogházba adta, a rendőrök 11 projektort, 81 asztali számítógépet, 6 laptopot, 1 hangsugárzót, 11 monitort, 60 memóriát, illetve 67 videokártyát foglaltak le. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését beismerte, a nyomozás további szakaszában szabadlábon védekezhet – közölte a rendőrség.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport