Márki-Zay Péter: Orbán Viktor áruló, az ellenzék az orosz nagykövetséghez megy tüntetni

20220224102702 PAP 7059
2022.02.24. 10:33
Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje leszögezte, hogy kiállnak Ukrajna területi integritása mellett, az orosz agresszió ellen és az ukrajnai magyarok védelmében.

Ahogy arról beszámoltunk, Oroszország megtámadta Ukrajnát, egyszerre több ukrán várost rakétatámadás ért a reggeli órákban. A főváros mellett az ukrán fegyvergyártás központját, Harkivot, a déli Herszont, de még a nyugati Ivano-Frankivszkot is rakétákkal lövik.

Márki-Zay Péter élő bejelentkezésében árulónak nevezte Orbán Viktort:

Orbán Viktor áruló, elárulta a magyar nemzetet, elárulta az Európai Uniót, elárulta a NATO-t, amikor az orosz kémbankot diplomáciai mentességgel beengedte Budapestre, vagy amikor az amerikaiak által üldözött orosz fegyvercsempészeket Oroszországnak adta ki.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint mára egyértelművé vált, hogy Orbán Viktor megbízhatatlan szövetségese az Európai Uniónak és a NATO-nak. Márki-Zay Péter követeli, hogy a kormány függessze fel a paksi atomerőmű bővítésének engedélyezési eljárását, valamint azonnal utasítsa ki az országból a Nemzetközi Beruházási Bankot.

A politikus bejelentette: az ellenzék ma este hét órára tüntetést szervez a budapesti orosz nagykövetség elé.

Török Gábor: Kulcskérdés, mit mond a miniszterelnök

Török Gábor rövid elemzésében úgy vélekedett, hogy a kialakult helyzet belpolitikailag veszélyes a Fidesznek, hosszú idő után először megosztottá válhat a választóközönségük.

A politológus hozzátette: Orbán Viktor szerencséje, hogy „az ellenzék továbbra is segítségére siet: ilyen helyzetekben egyetlen rossz mondatot mondhat az ellenzék, és azt már – a háborúba küldött magyarokról és fegyverekről beszélve – a háború előtti napokban meg is tette Márki-Zay Péter”.

Az orosz–ukrán konfliktus legfrissebb fejleményeit percről percre közvetítésünkben találja.

(Borítókép: Az orosz nagykövetség épülete Budapesten. Fotó: Papajcsik Péter / Index)