Újabb német lap közölt portrét Novák Katalinról

2022.02.24. 12:12

A Die Tagespost német katolikus hetilap Novák Katalin államfői jelöléséről írt csütörtöki számában. Ebben a korábbi családügyekért felelős tárca nélküli miniszter jelölésével kapcsolatban úgy fogalmaznak: jelölésével friss szelet hozott a magyar politikába, egyúttal a fiatal nőket is nagyobb közéleti szerepvállalásra biztatja.

A Fidesz volt alelnökének pályafutását bemutató írásban megjegyzik, hogy Novák Katalin fontos hidat képez Magyarország európai partnerei felé, mivel stabil kommunikációs csatornákat tudott kialakítani Németországban és Franciaországban is.

Hozzáteszik: szakértelmével, alapos tudásával és kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerével tiszteletet és elismerést vívott ki.

A Die Tagespost beszámolójából kiderül: Novák Katalin szeretné, ha jelölése azt üzenné a fiatal nőknek, hogy érdeklődjenek a politika iránt, bízzanak magukban, és higgyenek a munka és a család összeegyeztethetőségében – számolt be az MTI.

Orbán Viktor a múlt év utolsó Kormányinfóján beszélt arról, hogy a Fidesz Novák Katalint jelöli köztársasági elnöknek, aki később le is mondott miniszteri posztjáról.

Novák Katalin nemrég egy interjúban elmondta, hogy felfüggeszti párttagságát a Fideszben, egyúttal azt ígérte, hogy nemzetközi térben sem lesz tétlen államfőként. Január végén egy másik német magazin, a Cicero is közölt portrét a köztársasági elnöki tisztség várományosáról.

A köztársaságielnök-választást március 10-én tartjákAz új államfőt még a jelenlegi kétharmados, Fidesz–KDNP-többségű Országgyűlés választja meg.