Hajnal Miklós módosított: nincs oxfordi diplomája

2022.02.25. 10:42
Megváltoztatta a LinkedIn-profilján feltüntetett félrevezető információkat az ellenzéki összefogás XII. kerületi jelöltje, aki annak ellenére azt írta, hogy diplomás, hogy csak egy évet végzett el Oxfordban.

Megváltoztatta LinkedIn-profilját Hajnal Miklós, aki többé már nem tünteti föl, hogy az Oxfordi Egyetemen szerzett fokozatot, annak ellenére, hogy nincs diplomája. A Momentum politikusa, aki korábban többször is közgazdásznak állította be magát, azok után változtatta meg a tanulmányairól szóló félrevezető leírást, hogy kiderült, úgy tüntetett föl egyetemi végzettséget a neve mellett, hogy 2014 és 2017 között az alapképzésnek mindössze az első évét végezte el a brit egyetemen.

Hajnal Miklósnak nem kevés kellemetlenséget okozott eddig a diplomabotránya, amiért lapunknak nyilatkozva egyébként elnézést is kért tavaly novemberben.

A Momentum politikusát a XII. kerületben indítja az ellenzéki összefogás az áprilisi választásokon, de sokat árthatott a kampányának, hogy az LMP-s Hajdu Mária  szóvá tette: míg a szocialista Bangóné Borbély Ildikó belebukott abba, hogy egyetemi végzettség nélkül diplomásnak állította be magát, addig Hajnal elindulhat a budai választókerületben. Hajdu Mária úgy fogalmazott:

Tisztességesnek kell lennünk, hiszen a választók bizalmát kérve azt ígérjük, méltóbbak vagyunk a kormányzás felelősségére. Amint kiderült, hogy az MSZP egyik képviselője sáros, pártja azonnal kizárta, a választáson nem indítja, mandátumát visszaköveteli. Csak így, csak egyenesen, csak következetesen vezet az út felfelé.

Az LMP ezután felfüggesztette politikusa párttagságát, mire Hajdu Mária bejelentette, hogy függetlenként elindul Hajnal Miklós ellen a kerületben.

Az sem jött jól a momentumos jelöltnek, hogy kiderült, ő az első olyan elnöke a BKK felügyelőbizottságának, aki diploma vagy releváns szakmai tapasztalat nélkül vezetheti a talán legfontosabb budapesti céget ellenőrző testületet. Hajnal Miklós ezért a tevékenységéért havonta 600 ezer forint juttatásban részesül annak ellenére, hogy Karácsony Gergely megválasztása után nem sokkal azt mondta:

Egy dolgot kérek mindenkitől: mindegyik párt javasolhat jelölteket, és érvelhet mellettük, de nem zsákmányok ezek a cégek. Csak és kizárólag a szakmai felkészültség számít. Van egy bizalmi faktor is, ez a kettő együtt eredményezheti, hogy valaki cégvezető lehet Budapesten.

Tavaly novemberben Hajnal Miklós az ATV Start című műsorában arra a kérdésre, hogy a BKK felügyelőbizottsági posztjának feltétele-e a diploma, nemmel válaszolt. Azt is mondta: ha az lenne, akkor nem tölthetné be ezt a pozíciót.