Tarlós István: Karácsony képtelen a valóságnak megfelelően csoportosítani a tényeket

02A7479
2022.02.25. 16:05
A volt főpolgármester emlékeztetett: Karácsony Gergely maga kérte, hogy legyen fizetős a parkolás Zuglóban, és az erről szóló – a gyanú szerint korrupciós szerződéseket – is ő írta alá még a kerület vezetőjeként.

Karácsony Gergely és Horváth Csaba is Tarlós István-időszakról beszélt; ez egy rendkívül álnok és gonosz szöveg volt. Karácsony ráadásul közölte, hogy a cégcsoportok összemosódnak a nyilvánosságban. A nyilvánosságban az mosódik össze, amit Karácsony összemos. Úgy tűnik számomra, hogy teljességgel képtelen arra, hogy a valóságnak megfelelően csoportosítsa a tényeket és az időpontokat: tulajdonképpen azzal próbálkozik, hogy egy BKV által 2019-ben kötött szerződés befolyásolhatta 2016–2017-ben a zuglói parkolási ügyeket; ez nyilvánvaló képtelenség

nyilatkozta az InfoRádiónak Tarlós István.

A volt főpolgármester arra reagált, hogy Karácsony Gergely a korrupció gyanújába keveredett Horváth Csaba ügyével kapcsolatban azt mondta:

A BKV informatikai közbeszerzését elnyerte egy cég még a Tarlós István-féle városvezetés idején, amely fiktív számlázás gyanújába került, és itt vannak személyi átfedések is.

Tarlós István felidézte:

A BKV még 2009-ben, tehát a mi időnk előtt tíz évre szerződést kötött informatikai rendszerei üzemeltetésére, ez a szerződés 2019-ben járt le. Ekkor a BKV pályázat alapján teljesen önállóan, a fővárostól függetlenül a rendszerüzemeltetésre szerződést kötött a korábbi cég valamilyen utódának tekintett kft.-vel. Ez a most támadott kft. működtetett állítólag számlagyárat, de nem a BKV-nál, hanem máshol, más szerződés keretében, a BKV-nak a számlagyárhoz nincs köze, teljesen intakt. Egyébként a szerződésből ez a kft. magától szállt ki valamikor 2020-2021 táján, nem pedig Karácsony Gergelynek köszönhetően.

A volt főpolgármester szerint egyértelmű, hogy a zuglói parkolási szerződésnek, illetve a BKV informatikai üzemeltetési szerződésének semmi köze egymáshoz, és a két cégcsoport összemosása is ostobaság, mivel a BKV-nak a zuglói parkolási céggel semmiféle jogviszonya nem volt.

Előbbivel kapcsolatban Tarlós István arra emlékeztetett, hogy Karácsony Gergely zuglói polgármesterként indulatos levelekben követelte, hogy Zuglóban fizetős parkolás legyen, formálisan a Fővárosi Közgyűlésnek kellett meghoznia erről egy elvi döntést, de a parkolási szerződést már Zugló intézte.

Igaz a mondás a zuglói parkolási szerződésre is, hogy Tarlós István főpolgármestersége idején történt, csak éppen nem a fővárosban, hanem Zuglóban

– vélekedett Tarlós István, és hozzátette:

A zuglói parkolási szerződés történetéről annyit tudunk, hogy Karácsony Gergely először elmondta, hogy bűncselekményre gyanakszik, majd szó nélkül aláírta a szerződést. De az én időszakomban a főváros egyetlenegy parkolási szerződést sem kötött. Nagyon furcsa, hogy a fővárostól és a városvezetéstől teljesen független céges szerződéseknél Karácsony Gergely rendszeresen Tarlós-időszakról beszél, ahol meg ő maga írt alá egy vitatott szerződést, ott meg úgy viselkedik, mint egy előkelő idegen. Ez egy meglehetősen furcsa kommunikációs módszer, nekem kicsit sem szimpatikus

– fejtette ki a volt főpolgármester.

(Borítókép: Tarlós István. Fotó: Ajpek Orsi / Index)