Reklámra is költött az a csaló, akinek hét embert is sikerült megvezetnie

2022.02.26. 15:55
Hét budapesti lakos bízta meg ablakok és ajtók cseréjével azt a 63 éves férfit, aki minden esetben elkérte az előleget, de a munkát egyikőjüknél sem végezte el, és ezzel több mint egymillió forintot keresett.

A nyomozás kiderítette, hogy a sértettek az akciós lehetőségre szórólapon figyeltek fel, majd a kért munkáról a hirdetővel szerződést is kötöttek. A feltételezett elkövetőt, Sz. Andrást a XI. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai azonosították, majd hétrendbeli csalás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki – adta hírül a Police.hu.

A rendőrök megállapították, hogy 2020. szeptember és 2021. június között a 63 éves férfi minden esetben elkérte az előleget, de a munkát egyikőjüknél sem végezte el. Mivel a megbízókat a munkavállaló csak hitegette, és a pénzüket sem kapták vissza, feljelentést tettek.

Az újbudai nyomozók az Sz. András ellen folytatott eljárás során a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészség részére.