Hiába volt lopott rendszámtáblájuk és lépték át az államhatárt, elfogták a tolvajokat

2022.02.27. 17:30
Egy kazincbarcikai férfi tett feljelentést 2022. február 20-án, hogy a háza előtt parkoló autójáról ismeretlen személy mindkét rendszámtáblát lelopta. Az azonosítót a tolvajok felszerelték a saját járművükre, majd két benzinkúton 200 liternél is több gázolajat töltöttek kannáikba, végül fizetés nélkül távoztak.

A rendőrség kiderítette, hogy az elkövetők szlovák állampolgárságúak, és amikor már üldözőbe vették őket, a tolvajok Aggteleknél visszajutottak hazájukba, de a magyar és szlovák rendőri együttműködésnek köszönhetően gyorsan elfogták őket – tájékoztat róla a Police.hu.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egyedi azonosító jellel visszaélés elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettessel szemben, miután egy helyi férfi feljelentést tett, mert 2022. február 20-án a háza előtt parkoló autójáról valaki mindkét rendszámtáblát lelopta.

Az egyenruhások gyorsan rájöttek, hogy a hatósági jelzéseket két szlovák állampolgárságú férfi a saját autójára helyezte fel.

Ezek után azzal először egy kazincbarcikai, majd egy putnoki üzemanyagtöltő-állomáson vételeztek kannákba több mint 200 liter gázolajat, amelyekkel fizetés nélkül távoztak.

A kazincbarcikai rendőrök értesítették az ózdi kollégáikat, akik fel is kutatták az ekkor már a területükön járó elkövetőket, de ők még az utolsó pillanatban át tudták lépni az államhatárt Aggteleknél.

A magyar rendőrök ekkor a szlovák kollégáikkal vették fel a kapcsolatot, akik Pelsőc közelében előbb igazoltatták, majd elfogták a két férfit, akiknél a lopott üzemanyagot és a rendszámtáblákat is megtalálták.