Mínuszokkal és havazással indul a március

D  VG20220121003
2022.03.01. 07:20
Kedden a nap első felében alapvetően derült vagy kissé felhős idő várható, majd délután északkelet felől felhősödés kezdődik, estére néhol havazás is kialakulhat.

Az Alföld északkeleti részén már erősen felhős idő lesz a jellemző, ott este néhol kisebb havazás is kialakulhat – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. Az északi, északkeleti szelet sokfelé élénk, napközben az Észak-Alföldön és a Zemplén térségében erős lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között várható. Késő estére azonban mínusz 2 és plusz 3 fok közé hűl le a levegő.

kedd
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Estére többnyire szakadozott felhőzet lesz Magyarország felett, de kisebb körzetekben erősen felhős ég lesz a jellemző. Az északkeleti határszélen hószállingózás alakulhat ki. A többnyire mérsékelt északi, északkeleti szél késő estig a Tiszántúlon időnként még megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 2 fok között valószínű, a szélcsendes északi völgyekben több fokkal hidegebb is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenség kedden nem várható.

(Borítókép: Behavazott szántóföld a Zala megyei Kisrécse közelében 2022. január 21-én. Fotó: Varga György / MTI)