Életveszélyesen bántalmazott egy hajléktalan nőt egy férfi Pécelen

2022.03.01. 14:31
A Pest megyei rendőrök befejezték a nyomozást annak a férfinak az ügyében, aki egy hajléktalan nőt támadott meg tavaly tavasszal Pécelen.

2021. április 12-én siettek az 57 éves nő segítségére a rendőrök. A rendelkezésre álló információk szerint Pécel egyik fás-bokros területén egy férfi minden előzmény nélkül szidalmazni kezdte a hajléktalan asszonyt, ököllel többször megütötte, összerugdosta, miközben azt kiabálta, „Eláslak, dögölj meg!” A nő a sérüléseiből csak hetekkel később gyógyult fel teljesen.

A rendőrök napokon belül elfogták, előállították és őrizetbe vették a 29 éves V. Istvánt, aki kihallgatásán nem tett vallomást. A rendőrség súlyos testi sértés bűntette miatt indított eljárást, később az elkövetett bűncselekményt átminősítették.

Az igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint az áldozat a támadás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A bántalmazás módja és nagysága azonban alkalmas lett volna arra, hogy az asszony életveszélyes állapotba kerüljön.

Az az óta letartóztatott férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlete miatt folytatott eljárását befejezte, a keletkezett iratokat vádemelést javasolva megküldte az ügyészségnek.