Vádat emeltek a bajonettel rendőrökre támadó férfi ellen

2022.03.01. 13:57

Hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Miskolci Törvényszéken a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség azzal a férfival szemben, aki bajonettel támadt rendőrökre.

Decemberben a rendőrség több büntetőügyben is gyanúsítottként kívánt kihallgatni egy borsodi férfit. Megjelentek a lakóhelyén, de a férfi ellenállt a rendőri intézkedésnek, menekülni akart, majd egy 25 centiméteres pengéjű bajonettel a rendőrökre támadt.

Az elkövető először az egyik rendőr nyaka felé szúrt, aki a támadás elől ki tudott térni. Majd erőteljesen meglendítve a kést a mellkasa felé szúrt, ezt a támadást a kollégái hárították el.

A nyomozó ügyészség a férfi elfogását követően elrendelte őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki, és indítványozta a letartóztatását.

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfit az elmeműködése súlyos fokban korlátozta abban, hogy a cselekménye következményeit felismerje, illetve ennek a felismerésnek megfelelően cselekedjen.

A nyomozó ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat fegyházbüntetésre ítélje. A férfi bűncselekmény miatt tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető – közölte az ügyészség.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport