Vigyázat, ezek a kéményseprők nem hoznak szerencsét

2022.03.04. 13:55
Számos visszaélést tapasztalt az elmúlt időszakban a Budapesti Közművek részeként működő Főkétüsz Kéményseprőipari Divízió a társaság nevével, illetve tevékenységével kapcsolatban – figyelmeztet közleményében a fővárosi kéményseprő cég.

Az elmúlt hetekben több alkalommal érkezett jelzés, mely szerint illetéktelenek magukat a cég munkavállalójának vagy alvállalkozójának kiadva, a Főkétüsz nevében próbáltak megtéveszteni ügyfeleket. A félrevezetett ügyfeleknél egyes, kéményseprői tevékenységet értékesítő vállalkozók ezen a módon igyekeztek kéményellenőrzést végezni.

A rosszhiszemű megtévesztések elkerülése érdekében a Főkétüsz felhívja a figyelmet, hogy szakembereik minden esetben a társaság emblémájával jól látható módon ellátott munkaruhát viselnek, és arcképes, főkétüszös igazolvánnyal, illetve megbízólevéllel rendelkeznek. Az arcképes Főkétüsz-igazolvány hiteles mintája a vállalat oldalán megtekinthető.

A kéményseprő társaság továbbá kiemeli, hogy lényeges szakmai feltétele a kéményellenőrzési tevékenységnek egy nagy értékű, Főkétüsz-tulajdonú eszköz és géppark rendelkezésre állása. E specializált, professzionális eszközök szintén ellenőrizhetők a társaság oldalán. Az ilyen eszközök nélkül megjelenő személyek vélhetően kétes minőségű szakmai tevékenységet képesek csak elvégezni.

A társaság figyelmeztet: a Főkétüsznek nincs egyetlen olyan szolgáltatása sem, amiért a helyszínen készpénzben kellene fizetni, a kéményellenőrzéseket a szolgáltatás után minden esetben átutalással rendezhetik a cégek, intézmények.