Kamaszok raboltak ki egy 13 éves fiút, gyorsétteremben költötték el a zsákmányt

2022.03.04. 12:27

Öt, az elkövetéskor 12 és 16 év közötti fiatal 2019 decemberében napközben, a XX. kerületben kirabolt egy 13 éves fiút.

A vádirat szerint a fiatalkorúak, három 12 éves fiú, valamint 14 és 16 éves társaik közel két és fél évvel ezelőtt a XX. kerületben követni kezdtek egy 13 éves fiút. Egyikük rákiabált, hogy álljon meg, majd utánafutottak. A fiú az utasításnak eleget téve megállt, a vádlottak pedig félkörívben, két sorban felsorakoztak mellette.

Az egyik 12 éves fiú megkérdezte a kiskorú sértettől, hogy van-e pénze, aki elmondta, hogy ötezer forint van nála. Ezután a 12 éves támadó megfenyegette, hogy megszúrja, ha nem adja oda a pénzt. Közben a félelem fokozása érdekében a 12 éves társa egy rugós bicskát húzott ki a zsebéből annyira, hogy a nyelét a körbezárt fiú észrevegye. A kiskorú a bicskát látva, valamint a számbeli és erőfölényben lévő gyerekektől félve átadta a nála lévő összeget. A fiatalok ezután elszaladtak, a megszerzett pénzt pedig egy gyorsétteremben költötték el.

A főügyészség sajtóközleményében azt írja, az elkövetéskor 12 éves fiúk rendelkeztek büntetőjogi értelemben vett belátási képességgel.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege az öt fiatallal szemben felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt nyújtott be vádiratot. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság velük szemben javítóintézeti nevelést alkalmazzon.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport