Hétfőtől a BKK járművein sem kötelező a maszk

2022.03.06. 12:56

A járványügyi korlátozások feloldásával összhangban március 7-től, hétfőtől nem kell maszkot viselni a közösségi közlekedésben résztvevőknek – derül ki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerkesztőségünknek elküldött közleményéből.

A BKK központi ügyfélszolgálatánál, illetve ügyfélközpontjaiban sem kell hétfőtől maszkot viselnie az ügyfeleknek és a munkatársaknak, de egyéni döntés alapján a jövőben is bárki hordhat maszkot, ezzel óvva saját egészségét.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón jelentette be, hogy a kormány március 7-től, hétfőtől eltörli az eddig járványügyi korlátozások jelentős részét:

  • Megszűnik a maszkviselési kötelezettség.
  • Kivezetik azt a szabályt, ami a munkáltatók számára lehetővé teszi a kötelező oltás előírását, kivéve az egészségügyi és a szociális területen, a pedagógusoknak viszont nem lesz kötelező az oltás.
  • Kivezetik a védettségi igazolvány használatára vonatkozó szabályozásokat.

Az egészségügyi veszélyhelyzetet viszont fenntartják, részben a kormány cselekvőképessége, részben a hatodik hullám veszélye miatt. A járványügyi intézkedések változásáról szóló rendelet pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben.