Ők a legbefolyásosabb magyar nők

Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga-19
2022.03.07. 22:02

Idén is elkészítette a legbefolyásosabb magyar nők listáját a Forbes. A gazdasági lap összesen négy kategóriában állított össze rangsort: üzlet, média, közélet és kultúra.

A közéleti lista első helyén Novák Katalin, a köztársasági elnöki tisztség várományosa, a Fidesz korábbi alelnöke, egykori családokért felelős tárca nélküli miniszter végzett. Második helyre Orbán Ráhel, Orbán Viktor miniszterelnök lánya, az Odu Store Kft. tulajdonosa került.

A lista harmadik helyén Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója, a 20. és 21. Század Intézet főigazgatója, a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány főigazgatója áll, őt Varga Judit igazságügyi miniszter követi.

Ugyanezen a listán lett ötödik Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője, míg Lévai Anikó hatodikként, Kaminsky Fanni tizedikként rangsorolt.

A média kategóriában Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója lett az első. Mögötte másodikként rangsorolták Kálmán Erikát, a Mediaworks igazgatóját, a harmadik helyre D. Tóth Kriszta került. Érdekesség, hogy ugyanebben a kategóriában a tizedik helyen pozicionálták Várkonyi Andreát, a Tv2 igazgatósági tagját.

Az üzlet kategória első három helyezettje név szerint:

  1. Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója,
  2. Balogh Gabriella, az OTP igazgatósági tagja, a Net Média Zrt. és Brain Bar társtulajdonosa, a Step Consulting és Good Step Consulting tulajdonosa,
  3. Mészáros Beatrix, a Magyar Bankholding leányvállalatokért felelős vezérigazgató-helyettese.

A kultúra kategóriában az első három pedig az alábbiak szerint alakult:

  1. Spengler Katalin műgyűjtő, a Tate Modern és a Pompidou Központ akvizíciós bizottságának tagja,
  2. Kolosi Beáta, a Líra Könyv Zrt. vezérigazgatója,
  3. Virág Judit, a Virág Judit Galéria és Aukciósház tulajdonosa.

(Borítókép: Novák Katalin. Fotó: Gombkötő Emma / Index)