Ma is kigyulladt a növényzet a Kis-Balatonnál

IMG 3493
2022.03.07. 16:32 Módosítva: 2022.03.07. 20:13

Mintegy húszhektáros területen, a vasárnapi, nagy kiterjedésű tűz helyszínének közelében ismét ég az aljnövényzet Sármellék térségében – tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. Kósi Zsolt közölte: nádas, fás és ligetes terület kapott lángra a 76-os főúttól délre, a Kis-Balaton térségében, nem messze attól a területtől, ahol vasárnap több mint hatszáz hektáron pusztítottak a lángok.

A tüzet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a keszthelyi, a zalaegerszegi, a pacsai és a zalakarosi hivatásos tűzoltók oltják. A helyszínre riasztották a nagykanizsai és a badacsonytomaji hivatásos tűzoltókat, továbbá a marcali speciális mocsárjárót is.

Vasárnap kora délután ütött ki tűz a Kis-Balaton térségében, ahol a lángok több mint hatszáz hektáros területen pusztították el az aljnövényzetet és a nádast, valamint kisebb erdős területeket. A nagy erőkkel helyszínre vonuló tűzoltók hétfő hajnalra tudták megfékezni a lángokat.

Estére eloltották a lángokat

A tűzoltóknak estére sikerült megfékezni a lángokat Sármellék közelében – tudatta az MTI.

Kósi Zsolt tájékoztatása szerint a lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a keszthelyi, a zalaegerszegi, a pacsai, a zalakarosi, a nagykanizsai és a badacsonytomaji hivatásos, valamint a szőkedencsi önkéntes tűzoltók oltották el.

Hozzátette: az okok tisztázása érdekében mindkét, egymáshoz közeli esetben tűzvizsgálat indult.

(Borítókép: Olvasónk, Kun Gergely László)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport