Feltámad a szél, hó és havas eső is eshet

DBZOL20210114015
2022.03.09. 07:12
Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdai előrejelzése szerint legfeljebb 11 fok lehet napközben.

Az ország nagy részén erősen felhős vagy borult idő várható általában rövidebb napos időszakokkal, míg a Nyugat-Dunántúlon kevesebb és vékonyabb lesz a felhőzet, ott több órára is kisüthet a nap – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. 

A keleti országrészben egy összeáramlás mentén előfordulhat gyenge intenzitású, vegyes halmazállapotú csapadék. Borsodban maximum két centiméteres olvadozó hóréteg is kialakulhat.

Az északias szelet napközben több helyen élénk, főként az Észak-Dunántúlon néhol erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 11 fok között változik, a tartósabban felhős, csapadékos borsodi régióban számíthatunk az alacsonyabb értékekre.

szerda
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható. Északkeleten, keleten azonban a délelőtti órákban hószállingózás, gyenge havazás várható. A Zemplén környékén esetleg 2–4 centiméternyi hó is hullhat. Napközben a hó olvadni fog, később pedig már inkább havas eső valószínűbb. Estétől az ország keleti harmadán ismét megmaradhat egy kevés hó.

(Borítókép: Balogh Zoltán / MTI)