Sárkányrepülővel csempészett át marihuánát egy férfi Szerbiából

2022.03.11. 10:20
Tíz év fegyházbüntetésre ítéltek egy férfit, aki sárkányrepülővel csempészett marihuánát Magyarországra. A férfi úgy bukott le, hogy kényszerleszállást hajtott végre, amit a határrendészek észrevettek.

A férfit különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása és határzár tiltott átlépése bűntettében mondta ki bűnösnek a Szegedi Törvényszék. Társaira a bíróság öt, illetve kilenc év fegyházbüntetést szabott ki – tájékoztatta az ügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken az MTI-t.

A három férfi elhatározta, hogy Szerbiából marihuánát hoz be Magyarországra, az egyikük által vezetett motoros sárkányrepülővel a határzár felett átrepülve. A férfiak többször jártak Szerbiában, ahol beszerezték a kábítószert. A drogot a határ szerb oldalán elrejtették, és személygépkocsival kiszállították az egyikük motoros sárkányrepülőjét is – olvasható az ügyészség közleményében. 

A sárkányrepülőt vezető férfi 2018. augusztus 30-án este egy utazótáskában a kábítószerrel felszállt, majd a határzár felett berepült Magyarország területére. Mivel a sárkányrepülőgép motorja meghibásodott, a férfi a tiszaszigeti határátkelőhely közelében kényszerleszállást hajtott végre. Bár megsérült, annyi ideje még maradt, hogy a kábítószert a helyszínen elrejtse. A határrendészek felfedezték a berepülő gépet, és megtalálták az erdős területen elrejtőzött férfit, másnap pedig a kábítószert is felfedezték.

Az elsőfokú ítélet ellen a sárkányrepülőgépet vezető férfi és védője enyhítésért, míg társaik felmentésért és enyhítésért jelentettek be fellebbezést.