Az LMP-s Csárdi Antal visszautasítja az okirat-hamisítás vádját

2022.03.11. 11:10
Az Index birtokába került dokumentum alapján úgy tűnik, okirat-hamisításba keveredett Csárdi Antal, az ellenzéki összefogás belvárosi jelöltje, aki azonban visszautasítja a vádakat, „a Fidesz kétségbeesett próbálkozásának” tekinti az ügyet.

Jogosulatlan meghatalmazást soha nem használtam, az egész ügyet a választókerületben reménytelen helyzetben lévő Fidesz kétségbeesett próbálkozásának tekintem, és a hazugságok miatt a megfelelő jogi lépéseket megtettem – írta a lapunk kérdésére küldött válaszában szerdán Csárdi Antal.

Az ellenzék belvárosi képviselőjelöltjétől azt szerettük volna megtudni, igazak-e a számára az Országgyűlés Hivatala által bérelt lakás tulajdonosának a vádjai, aki okirat-hamisítás miatt jelentette föl őt. (Hamis magánokirat felhasználása egyébként a Büntető törvénykönyvbe ütköző cselekmény, ami egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.) 

A vád szerint az LMP politikusa, miután a szolgáltató kikapcsolta a gázt a lakásában, mert nem fizette be a számláit, egy hamisított dokumentummal jelentkezett az MVM-nél, hogy elintézze a szolgáltatás visszakapcsolását.

A lakás tulajdonosa feljelentésében ugyanakkor állítja, soha nem írt alá ilyen meghatalmazást Csárdi Antal számára. Ezt a kijelentést egyébként az a tény is megerősíteni látszik, hogy a férfi külföldön él, és képviselőjén keresztül tartotta a kapcsolatot a politikussal.

Lapunk birtokába került a szóban forgó meghatalmazás, amelyet Csárdi Antal mellett tanúként a belvárosi ellenzéki képviselő felesége és anyósa írtak alá.

Mivel az ügyintézéseknél az MVM megállapítja az eljáró ügyfelek személyazonosságát, az biztosnak mondható, hogy Csárdi Antal jelentkezett a kérdéses dokumentummal az energiaszolgáltatónál, az ügyintézés megtörténtét ugyanis egy másik, lapunk birtokában lévő dokumentum igazolja.

Ismételten kérdéseket küldtünk az ellenzéki politikusnak az üggyel kapcsolatban, de egyelőre nem reagált a megkeresésünkre. Amint választ kapunk Csárdi Antaltól, frissítjük a cikkünket.

Amióta képviselő, szegényebb lett

Nem a szóban forgó meghatalmazás lehet az egyetlen dokumentum, ami kérdéseket vet fel. 

Bevallásai alapján ugyanis Csárdi Antal képviselőként jelentősen elszegényedett az elmúlt években.

Amikor 2018-ban az országgyűlés tagja lett, noha ingatlanja nem volt, legalább tulajdonosa volt egy Opel Frontera személygépkocsinak, és valamivel több mint kétmillió forintja volt a bankban.

Mára azonban nincs saját tulajdonú autója Csárdi Antalnak, aki egy Suzukit lízingel, és a bankszámláján is mindössze 311 ezer forint van, úgy, hogy semmilyen ingatlan- vagy értékpapír-tulajdona nincs.

Mindez azért is érdekes, mert képviselőként több mint kétmillió forintot keres havonta Csárdi Antal, aki egy személyben tulajdonosa a Csárdi és Csárdi Kft.-nek, ami egy zöldséges üzletet működtet a Fővárosi Nagycsarnokban, aminek teljes nyeresége az LMP-s politikust illeti meg, akinek ráadásul sem lakhatásra, sem üzemanyagra nem kell költenie, mert ezeket a képviselői költségtérítésből fedezi.

A budai, panorámás lakás mellett egyébként két irodát is béreltet magának az Országgyűlés Hivatalával a képviselő a belvárosban. Az egyiket az I., a másikat a IX. kerületben.

Ráadásul lapunk úgy tudja, képviselővé választása előtt nem sokkal Csárdi Antal eladott egy családi házat, de ennek a vételárának egyszer sem volt nyoma a vagyonnyilatkozataiban.