Ukrán nagykövet: Magyarország is szövetséges

DMARC20190426007 (1)
2022.03.12. 12:56
Tízezer vérvételhez elegendő speciális zsákot adományozott Magyarország Ukrajnának. Nepop Ljubov, budapesti ukrán nagykövet kiemelte, hogy ezzel nem csak az ukrán embereknek, hanem mindenkinek segítenek, aki ott maradt az országban.

„Ljubov Nepop, Ukrajna budapesti nagykövete és Vargha Tamás államtitkár pénteken közösen indították útjára azt a tízezer vérvételhez szükséges speciális zsákot, amelyek akár harmincezer sebesült ellátására is elegek lehetnek” – írta közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Örülök annak, hogy Magyarország is szövetséges, és segít ebben a védelemben, úgyhogy még egyszer szeretnénk megköszönni ezt az adományt is

– mondta a videóban Ukrajna budapesti nagykövete. A mostani adományon kívül a korábbi segítségeket is megköszönte a nagykövet.

Hozzátette, hogy minden segítség, amit kapnak, emberéleteket ment. Nepop Ljubov elmondta, hogy nem csak az ukrán menekültek számára, hanem mindenki számára, aki Ukrajnában maradt, nagy segítséget jelentenek a támogatások.

(Borítókép: Ljubov Nepop ukrán nagykövet 2019. április 26-án. Fotó: Mónus Márton / MTI)