Egy jelölttel kevesebbet indít a Kétfarkú Kutya Párt

2022.03.13. 20:36
Visszaléptette gyöngyösi jelöltjét a Kétfarkú Kutya Párt, és 117 millió forintot vissza is utalt a Magyar Államkincstárnak.

Nyolcvan jelöltnek sikerült összegyűjteni az aláírásokat a párt színeiben, amiért 587 millió forint kampányfinanszírozási támogatás járt. A gyöngyösi körzetben azonban bizonytalanná vált a támogató aláírások eredete.

Az egyik körzetben, a gyöngyösiben nem sikerült kideríteni, hogy kik gyűjtötték nekünk az aláírásokat. Történt, hogy jött pár fiatal srác még az aláírásgyűjtés kezdetén, elvittek csomó ívet, majd a végén hoztak 400 aláírást. Ez fura volt, mert ismeretlenek sehol máshol nem hoztak nekünk ilyen sokat törvényesen. Nem szerettük volna, ha bárhol is bizonytalan az aláírásaink forrása, úgyhogy a gyöngyösi körzetben visszaléptünk

– indokolta döntését a Kétfarkú Kutya Párt.

Így a pártnak 79 jelöltje maradt, ez pedig éppen a kampánypénz mértékének sávos határán van, ami 117 millió forinttal kevesebbet jelent. Ezért ezt az összeget még vasárnap visszautalták a Magyar Államkincstárnak.

Az utalásról szóló igazolást közleményükhöz is mellékelték, hozzátéve:

Azt nem mertük megnézni, hogy mennyi volt az utalás kezelési költsége :)

A maradék kampánypénz nagy részét a „kampánypénztékozló pályázatokra” költik.

Amint azt korábban megírtuk, a Kétfarkú Kutya Párt összesen 97 körzetben gyűjtötte az aláírásokat. Az április 3-i országgyűlési választásokra jogerősen nyilvántartásba vett jelöltekről és jelölőszervezetekről itt írtunk.