Ékszereket lopott egy menekülttől egy IX. kerületi szálloda dolgozója

2022.03.15. 09:38 Módosítva: 2022.03.15. 09:38
A IX. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett gyanúja miatt folytat eljárást egy budapesti nővel szemben.

A police.hu közölte a hivatalos oldalukon, hogy a vádlott 2022. március 13-án 9 óra és 14 óra között egy ferencvárosi szállodában több mint egymillió forint értékű ékszereket vitt el az egyik vendég táskájából.

lead2 202
Fotó: police.hu

A nyomozás adatai szerint a feltételezett tolvaj a hotelben dolgozott, az egyik szobába pedig takarítani ment be, amíg a lakó távol volt. A szobában észrevette, hogy az egyik bőröndből egy doboz lógott ki, amit kinyitott, majd egy maréknyi ékszert vett ki belőle.

A szálloda vendégének a szobájába történő visszaérkezés után feltűnt, hogy hozzányúltak a táskájához, valamint elhullajtott ékszereket is talált a padlón. Ekkor már a takarító hazavitte a megszerzett zsákmányt.

A kerületi rendőrök még aznap azonosították a budapesti nőt, majd a VII. kerületi lakásáról előállították a IX. Kerületi Rendőrkapitányságra. A lakóhelyét átkutatták, és maradéktalanul lefoglalták a több mint egymillió forintot érő ékszereket.

A nyomozók a 36 éves nőt lopás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, amelyet elismert. Kihallgatása során sajnálatát és megbánását fejezte ki.

A megtalált ékszereket a rendőrök hiánytalanul visszaadták a sértettnek.