Ellenzéki buszra szállt fel egy dunapataji csapat, amely a Békemenetre igyekezett

2022.03.16. 17:12 Módosítva: 2022.03.16. 17:12
Több száz busz indult az ország különböző pontjairól a budapesti Békemenetre, egy dunapataji csapat azonban eltévesztette a járművet.

Kalocsáról az ellenzék nagygyűlésére is különjárat vitte a szimpatizánsokat, amely Dunapatajon is megállt, hogy felvegyen egy ottani, az utazásra előre bejelentkezett baloldali tüntetőt. Vele volt még három ember, akik szintén felszálltak – írja a 24.hu.

A transzparenseket betették a csomagtartóba, és elfoglalták az üres helyeket, így akkor még nem tűnt fel nekik, hogy nem éppen a legjobb buszra szállnak fel.

Indulás után viszont a Bács-Kiskun megyei 3. választókerület közös ellenzéki képviselőjelöltjétől megkapták a kék szalagokat és az ellenzék kampánydalának szövegét.

Magóné Tóth Gyöngyi Mária elmondta, hogy a társaságnak a kampánydal tanulmányozása közben lett gyanús, hogy nem békemenetes társaságba kerültek. Amikor realizálták, hogy nem a fideszes Font Sándor busz vette fel őket, rögtön ragaszkodni kezdtek ahhoz, hogy Soltvadkerten leszálljanak, ahol a saját buszuk fel is vehette őket.