Nem szolgálta ki, ajtóhoz lökte a pultosnőt a részeg férfi

2022.03.16. 13:36
A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 61 éves férfi ellen garázdaság vétsége miatt. Az elkövető egy miskolci sörözőben részegen üvöltött és zaklatta a vendégeket. A pultosnő távozásra szólította fel, erre a férfi megragadta a nőt, és ruházatánál fogva a mosdó ajtajához vágta.

A vádirat szerint a vádlott 2022. január közepén, a délutáni órákban, Miskolcon, egy sörözőben ivott, ahol később részegen hangosan szitkozódni kezdett, és a többi vendéget is zaklatta. A pultosnő közölte vele, hogy nem fogja kiszolgálni, és arra kérte, hogy távozzon a helyről. A férfi ezt nem tette meg, sőt kidobálta az asztalra a zsebében lévő koszos zsebkendőket. A pultosnő rászólt, hogy pakoljon el, mire ő két kézzel lesöpörte a zsebkendőket az ott lévő poharakkal együtt, amelyek közül volt, ami eltört. Amikor a pultosnő az asztalt akarta fertőtleníteni, a vádlott hirtelen mozdulattal a mellényénél megfogta, és nagy erővel hozzálökte a WC-ajtóhoz. Ezután újból ráfogott a mellényére, és meg akarta ütni, de a nő kibújt a ruhadarabból, és elmenekült.

A sörözőben lévő egyik férfi vendég ekkor a vádlott vállára tette a kezét, és számonkérte, miért bántotta az alkalmazottat. A vádlott ezután őt lökte el nagy erővel, amitől egy asztalra esett, majd földre került. Miután sikerült felállnia, a többi vendég segítségével a vádlottat kiterelte az épület előterébe, ahol a közben értesített rendőrök kiérkezéséig visszatartották.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetést indítványozott.