Gyurcsány Ferenc: Orbán elvesztette miniszterelnök-jellegét

PAP 3281
2022.03.16. 11:26
Gyurcsány Ferenc párttitkárnak, a Jobbik az orosz diktátor legalázatosabb szélkakasának nevezi Orbán Viktort.

A Demokratikus Koalíció elnöke reagált Orbán Viktor tegnapi beszédére, Gyurcsány Ferenc szerint „Orbán elvesztette miniszterelnök-jellegét”. A korábbi miniszterelnök úgy látja, hogy

aki nemzeti ünnepünkön nem beszél a hazáról a hazának, akinek szándékában sincs közös eszményeket adni, aki nem nyújt közös nemzeti célokat, akinek szava nincs a szomszédban dúló háborúról, aki mindezek helyett a nemzeti ünnepen primitív kampánygyűlést tart, aki ennek keretében ellenzékét gyalázza, akit jobban érdekel saját és pártja hatalma, mint országa, az párttitkár.

A Jobbik közleményben kommentálta a kormányfő beszédét, ebben úgy fogalmaznak, hogy „népek naprendszeréről, saját tengelye körül forgó országról beszélve adott át ismét szóvirágcsokrot a cinikusan csak Békemenetnek hívott fideszes gyűlésen a maffiakormány feje”.

Ha nem Orbán lenne az, aki saját magának adta a kilincset Vlagyimir Putyin dolgozószobájában, tán hihető is lenne az őszinte aggodalom hazánk biztonsága és függetlensége iránt.

A Jobbik szerint Orbán Viktor egyre kevesebbeket képes megtéveszteni, „Győzikék és Fásy Ádámok felvonultatásával persze lehet még próbálkozni, de a komolyan vehető emberek körében végzetesen elfogyott körülötte a levegő”.

A közleményben a kormányfőt „az orosz diktátor legalázatosabb szélkakasa” jelzővel illetik, aki hiába változott „két nap alatt botcsinálta békemisszionáriussá”, senki nem fogja elfelejteni, hogy „a Putyin által pénzelt populista kebelbarátaival Európa elaknásításán munkálkodott”. A Jobbik úgy gondolja, hogy Orbán Viktort már korábbi szövetségesei is „egy lesajnált Putyin-bohócnak” nézik.

Kocsis Máté: Ferit nem zavarja, hogy a beszédnek ezek alkották a gerincét

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Facebookon reagált Gyurcsány Ferenc szavaira:

Háborús Feri szerint a miniszterelnök tegnap nem beszélt a hazáról”, nem nyújtott közös nemzeti célokat” és egy szava sem volt a háborúról”. Jól láthatóan Ferit különösebben nem zavarja, hogy a miniszterelnök beszédének mindezek alkották a gerincét, úgyhogy folytatom gondolatmenetét, legyen teljes a sor: tegnap nem március 15. volt, nem volt békemenet, a baloldal tüntetésén több mint egymillióan vettek részt - egy emberként. Karácsony minden nap 5-kor kel és rohan dolgozni, Márki-Zaynak nincs kanadai állampolgársága, Szabó Tímeának semmi köze az USA-hoz, Gyurcsány pedig soha nem hazudik.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, Karácsony Gergely bár nem hallotta Orbán Viktor március 15-i beszédét, de amit addig olvasott róla, az elborzasztja.

(Borítókép: Gyurcsány Ferenc. Fotó: Papajcsik Péter / Index)