Megütötték és ollóval megszúrták a Békemeneten felbukkanó dinót

2022.03.16. 08:37
A Magyar Kétfarkú Kutya Párt szerint nem fogadták kitörő örömmel a dinójelmezbe öltözött aktivistájukat.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt egyik aktivistája dinójelmezben ment a Békemenetre. Az MKKP Instagram-oldalán osztotta meg a dinó beszámolóját, ami így kezdődik:

Elmentem dinójelmezben a (fideszes) Békemenetre. Majd mikor megpróbáltam bejutni a tömeg belsejébe, félúton majdnem csináltam egy képet egy kislánnyal, de a békés tömeg akkor már elkezdett kirángatni/lökdösni a menetből (ami egy helyben állt).

Az aktivista többek között azzal próbálta meggyőzni az embereket, hogy ez egy békemenet, és „az MKKP eddig fideszesnek számított”.

Végül a rendőrök vezették ki a tömegből, „ezzel valószínűleg az életemet, de a jelmezt mindenképp megmentve”. Ezt igazoltatás követte, ahol megtudta, hogy a gyülekezési törvény értelmében nem lehet arcot eltakarva részt venni a meneten.

A dinójelmezes aktivista úgy összegzett, hogy

két ollószúrás, két állas (jobbról és balról is), faroktaposás, lökdösés, igazoltatás, egy magyar zászló és egy fideszes tábla.

Március 15-én a Békemenetet követően Orbán Viktor mondott beszédet, és ellenzéki nagygyűlés is volt Budapesten. Ezekről itt és itt írtunk bővebben.