18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Életfogytiglanra ítélték Szilágyi István fiát

2022.03.16. 18:41
Elsőfokú, nem jogerős ítélet született ma Szilágyi István meggyilkolásának ügyében.

Bár az ítélet nem jogerős, Sz. Péter legkorábban 25 év után bocsátható szabadlábra, 10 évre eltiltották a közügyektől, a korábbi 2 év felfüggesztettet is le kell töltenie, emellett a 2 millió forint bűnügyi költséget is meg kell fizetnie – írja a Blikk.

A tárgyalási nap a szakértők meghallgatásával kezdődött, illetve felsorolták, hogy milyen sérüléseket szenvedett Szilágyi István: a színész kötőhártyája bevérzett, az arckoponyáján szilánkos törések voltak, az orrcsontja törött volt, a bordája eltört, és 15-20 ütés is érhette a színészt.

A szakértők megállapították, hogy a bordatörés keletkezhetett a halált megelőzően vagy akár a beállta után közvetlenül is. A színész a többi sérülését még akkor szerezte, amikor életben volt. A bántalmazás több percen át tartott, de akár fél óra is lehetett.

Miután a bizonyítási eljárás befejeződött, az ügyész megtartotta a perbeszédet, amelyben kiemelte:

bár a vádlott nem ismerte el a terhére rótt bűncselekményt, És így megbánást sem tanúsított, a bizonyítékok egyértelműen arra utalnak, hogy Ő végzett az édesapjával.

A tárgyalás végén megszólalt maga Sz. Péter is.

Legalább egyszer szembesítettek volna minket az édesanyámmal, akivel mást vallottunk. Amikor megtörtént ez az eset... én pánikba estem attól, amit apám csinált. Nem tudom, mi történt, ért-e engem ütés vagy sem, de a földön keltem fel. Borzasztóan sajnálom ezt a történetet így, ahogy van, de nem tudok vele mit kezdeni. Megütöttek, elveszítettem az eszméletemet, nem tudom...

 – így a vádlott.

A vádhatóság szerint a fia, Sz. Péter még 2020 májusában otthonukban, brutális módon, különös kegyetlenséggel agyonverte egy kalapáccsal.