A Jobbik tudta nélkül kötött megállapodást, kizárták a szolnoki választókerület elnökét

2022.03.18. 22:09
A Jobbik elnöksége azonnali hatállyal visszahívta minden tisztségéből Galló Györgyöt a párt szolnoki választókerületi elnökét, aki tudatta: ha kizárják, akkor is az ellenzéki összefogás mellett van.

Galló György a közösségi oldalán tett közzé egy posztot, amelyből kiderült: a hat ellenzéki párt szolnoki képviselői megállapodtak, hogy 2024-ben közösen indulnak az önkormányzati választáson – írja a 444.hu.

A Jobbik válaszul közleményt adott ki, ebben azt írják:

A párt elnöksége meghökkenve értesült arról, hogy a szolnoki választókerület elnöke, Galló György a párt vezetésének tudta és engedélye nélkül valamiféle megállapodást írt alá a mai napon.

A közleményben az áll: a Jobbik ugyan elkötelezett az ellenzéki együttműködés mellett, de szerintük semmiféle ilyen tartalmú megállapodást nem lehet megkötni a Jobbik elnökségének tudta és felhatalmazása nélkül.

A választók elvárásainak megfelelve, Szolnokon a 6 ellenzéki párt (Demokratikus Koalíció, Jobbik Magyarországért Mozgalom, Momentum Mozgalom, Magyar Szocialista Párt, Lehet Más a Politika, és a Párbeszéd Magyarországért) megállapodást kötött, hogy a 2024-es helyi önkormányzati választáson is közösen együttműködve fogják leváltani a Fideszt

– írta Galló György, aki később a kizárásra is reagált, szintén Facebook-oldalán jelezte: továbbra is az ellenzéki összefogás mellett van.

A párt elnöksége Jakab Péter pártelnök javaslatára döntött úgy, hogy kivizsgálja az ügyet, és annak súlyára való tekintettel Galló Györgyöt azonnali hatállyal visszahívja minden, a Jobbikban betöltött tisztségétől, valamint etikai eljárást kezdeményez ellene.