Az éjszaka kemény lesz, de aztán örülni fogunk az időjárásnak

D  VG20180107011
2022.03.19. 16:39
Szombaton az esti órákban az ország nagy részén derült lesz az ég, éjszaka viszont akár 0 fok is lehetséges. Vasárnap zömmel tiszta, felhők nélküli idő jöhet, csapadék nem valószínű. Sokfelé azonban erős széllökések is előfordulhatnak.

A Dunántúlon és a Dél-Alföldön kezdetben változóan felhős, máshol derült idő lehetséges. A felhőzet mindenhol csökken majd a késő délutáni, illetve az esti óráktól – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

A prognózis szerint szombat este az ég az ország nagy részén derült lesz, eleinte felhősebb körzetek is csak a nyugati megyékben lehetnek. A légmozgás mérsékelt marad.

Éjszaka általában mínusz 7 és 0 Celsius-fok között valószínű a hőmérséklet, a fagyzugokban néhol viszont mínusz 12 Celsius-fok is elképzelhető.

Vasárnap javarészt felhőtlen vagy derült idő várható, kevés fátyol-, valamint gomolyfelhő csak néhány helyen jelenhet meg. Csapadék ugyanakkor nem lesz. Az északkeleti, a keleti tájakon, továbbá a Dunántúlon sokfelé élénk, időnként erős lökések kísérhetik a délkeleti szelet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 11 Celsius-fok közt alakul.

(Borítókép: Varga György / MTI)