Időutazott Orbán Viktor, harminc évet ment vissza

image 6483441 (3)
2022.03.21. 16:22 Módosítva: 2022.03.21. 16:22

Kevesebb mint két hét maradt a 2022-es országgyűlési választásig, és a kampányvonat dübörög tovább. Most Orbán Viktor nyúlt vissza egy ismerős kampányszlogenhez egy friss Instagram-bejegyzésében:

Hallgass a szívedre, szavazz a Fideszre!

A mondat egyáltalán nem új, 32 évvel ezelőtt, a rendszerváltás utáni első választást megelőzően ezzel a szlogennel kampányolt az ifjú Orbán Viktor és alapítótársai az akkor még meglehetősen fiatal pártnak számító Fidesz mellett. 

Az 1990-es felvételen egy elgurított naranccsal dönti le egy ismeretlen hölgy a térképen dominóval körberakott csillagot, majd azokat kör alakban helyezik el, középen a naranccsal. Eközben a háttérben egy svéd popduó, a Roxette Listen To Your Heart című slágere szólt. A kor nagy talánya volt, hogy Orbán Viktor roxette-es volt, vagy csak a dal passzolt jól a szlogenhez. 

Kampánydalokban erősen alakul eddig az idei év, a zene ugyanis régi-új fegyver a hazai politika eszköztárában. Az erről szóló cikkünket, benne a Piros volt a paradicsom... eredetéről és az éneklő Gyurcsány Ferenccel itt olvashatja.

(Borítókép: Orbán Viktor. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)