Tarlós István Márki-Zay Péterről: Csecsemőkoromban felsírtam volna, ha róla álmodok

DMARC20190925001
2022.03.21. 09:11
Tarlós István, Budapest előző főpolgármestere Márki-Zay Péternek, Fekete-Győr Andrásnak és Karácsony Gergelynek is beszólt egy kampányeseményen.

„Ahányszor az arcára nézek, arra gondolok, hogy csecsemőkoromban felsírtam volna, ha róla álmodok” – mondta Tarlós István Márki-Zay Péterről, az ellenzék miniszterelnök-jelöltjéről az óbudai Fidesz csoportgyűlésén.

A korábbi főpolgármester beszédében Tordai Bencét Tordai Vincének hívta. Ezt azzal magyarázta, hogy a Bence név egyébként a Vincéből származik. Tarlós István a Momentum előző elnökét, Fekete-Győr Andrást Szamuely-reinkarnációnak és váll nélkülinek nevezte, akire akkor figyelt fel, „amikor kiderült, hogy elektromos készülékeket a zuhany alatt pucol”.

Tarlós István Márki-Zay Péterrel kapcsolatban arról is beszélt, hogy

egy évtizedig ezt a várost vezettem, de soha nem jutott eszembe, hogy odakéredzkedjek a miniszterelnöki székbe. Nem tudom, neki ez hogy jutott eszébe mindjárt Hódmezővásárhelyről katapultálva.

A fórum után Tarlós István a Blikk kérdésére úgy fogalmazott, hogy az április 3-ai 1990 óta talán a legfontosabb választás lesz, mert nemcsak gazdasági és politikai értékek forognak kockán, hanem ezeket meghaladók is. A volt városvezető idesorolta a kultúrát, a családok és gyerekek jövőjét, valamint az ország szellemiségét.

Tarlós István szerint Karácsony Gergely főpolgármesterként nem a maga ura, és azt sem hiszi, hogy „a fogalmazványait önállóan fogalmazná meg az esti magányában”. Hozzátette: új, önálló projektet nem lát a fővárosban, amelyek futnak, azokat még az ő vezetése alatt készítették elő.

Tarlós István ugyanakkor kifejtette: nem szeretné azt mondani, hogy az ellenzéki térfélen csupa értéktelen, a kormánynál pedig csak értékes emberek vannak, mert ez nem lenne igaz, de érdemesnek tartja megnézni, hogyan éltek az emberek 2010 előtt és most, illetve hogy mit tett a kormány a családok és a rezsicsökkentés érdekében.

(Borítókép: Tarlós István 2019. szeptember 25-én. Fotó: Mónus Márton / MTI)