Karácsony Gergely kampányán dolgozhatott a kenőpénzt számolgató férfi

2022.03.22. 12:35
Kedd reggel ismét jelentkezett az Anonymous-maszkos alak, és olyan dokumentumokat mutatott be, amelyek azt igazolják, hogy Patek Gábor – akit korábbi videójában vesztegetési pénzt átvevő férfiként azonosított a szivárogtató – intézhette az óriásplakátok megrendelését Karácsony Gergely előválasztási kampányához. A maszkos szerint ráadásul olyan mértékű kedvezményt kapott a főpolgármester csapata, amely „nem is teljesen szabályos”.

Karácsony Gergely kampányán is dolgozhatott az a Patek Gábor, akit múlt héten az Anonymous-maszkos alak egy általa közzétett videón egy kenőpénzeket számoló férfival azonosított. Mivel a sajtó megkeresésére nem reagáltak azok a kerületi önkormányzatok, amelyekkel Patek a szivárogtató szerint kapcsolatban van, a maszkos alak kedden ismét jelentkezett, és Patek Gábor baloldali érintettségét igazoló dokumentumokat mutatott be.

Úgy látom, mindenki néma csöndben lapít, és próbálja megúszni a botrányt. Márpedig ez nem nagyon fog menni

– mondta új videójában az Anonymous-maszkos alak, aki szerint Patek Gábort és barátait hirtelen senki nem ismeri, és a politikusok úgy tesznek, mintha mi sem történt volna.

Bemelegítésként olyan dokumentumokat mutatott be a szivárogtató, amelyek állítása szerint bizonyítják, hogy PATEK GÁBORÉK milyen háttérmunkát végeztek A BALOLDALI PÁRTOKNAK. Olyan e-mailekről van szó, amelyekből látszik, hogy Patek Gábor óriásplakát-hirdetéseket intézett Karácsony Gergely előválasztási kampányához. A megrendelésekben ugyanis a 99 Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországként szerepel felhasználóként.

Ráadásul a plakátokra elképesztő mértékű kedvezményt is sikerült Patek Gábornak kiharcolnia, így negyvenmillió forintból több mint 36 milliót elengedtek Karácsony Gergely kampányának, ami a szivárogtató szerint „nem is teljesen szabályos”.

Üzenem ezért még egyszer az érintett politikusoknak: felesleges bujkálni és tagadni, minden ki fog derülni

– zárta bejelentkezését az Anonymous-maszkos alak.

A mostani ügy további érdekessége, hogy amikor Karácsony Gergely visszalépett az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Péter javára, az ellenzéki összefogás jelöltje látványos bejelentéssel belépett a plakátügyben érintett 99 Mozgalomba, ami azóta hivatalosan őt támogatja. Amikor ezt a kezdeményezést elindították, a sajtóban számos cikk született, amelyek Bajnai Gordont vélték felfedezni a 99 Mozgalom mögött, mivel annak megalapítása erősen emlékeztetett arra, ahogy a volt miniszterelnök 2014-es kampányához létrehozták a Haza és Haladás Egyesületet.

Ráadásul Karácsony mozgalmában megjelent a Bajnaihoz kötődő Perjés Gábor is. A volt miniszterelnök az előválasztáson először Karácsonyt támogatta, és mint megírtuk, az ő adatgyűjtő cégei befolyásolhatták az előválasztás kimenetelét. Lapunk információi szerint maga Bajnai Gordon választotta ki Márki-Zay Pétert miniszterelnök-jelöltnek háttérbe vonuló, korábbi pártfogoltja helyére.

Anonimus

Kerestük Karácsony Gergelyt, hogy megtudjuk, ismeri-e Patek Gábort, és valóban volt-e köze a férfinak a kampányához. Arra is rákérdeztünk, hogy mivel magyarázza a kimagaslóan jelentős kedvezményt, amelyet a plakátokra kaptak.