Lekapcsolták a rendőrök a magyar James Bondot

2022.03.22. 10:45
Rendhagyó videóval igyekszik szembeszállni az ittas vezetéssel a magyar rendőrség. A felvételen olyan személyek is közreműködnek, és igyekeznek felhívni a figyelmet ennek veszélyeire, mint Tordai István televíziós műsorvezető, Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász és Sütő Enikő modell.

Új kisfilmmel jelentkezett nemrég a rendőrség, amiben a Sport TV-n futó televíziós műsor házigazdája, Tordai István alakítja James Bondot. A videó középpontjában az ittas vezetés áll.

A másfél perces felvételen a rendőrség munkatársai alkoholszintet mérnek a volán mögött ülő James Bondnál, akinél a műszer nem mutat ki ittas befolyást. Ez annak köszönhető, hogy nem sokkal előtte inkább visszautasította azt a pohár pezsgőt, amelyet egy rendezvényen felajánlottak neki.

Évek óta tart az együttműködésünk Tordai István műsorvezetővel. Fontosnak tartjuk, hogy könnyed, szórakoztató stílusban adják át a nagyközönségnek még a legkomolyabb üzeneteket is. Nem volt kérdés, hogy az új kezdeményezés mellé álljunk

– fogalmazott a szerkesztőségünknek is megküldött közleményben Berzai Zsolt rendőr alezredes, az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottságának főtitkára.

Tordai István a közleményben elmondta, hogy korábban két olyan nemzetközi filmben is ő alakíthatta az angol titkos ügynököt, melyek a James Bond-mozit támogató világmárkákkal együttműködésben készültek. A sajtó akkor könyvelte őt el a „magyar James Bondként”.

Megjegyzem, semmilyen szinten nem tartom magam a világhírű 007-esnek, de ha már így alakult, gondoltuk, miért ne állíthatnánk e történetet jó ügy szolgálatába. A rendőrséggel közösen készítettünk egy mozis minőségű filmet, melynek üzenete: Ön dönt. Iszik vagy vezet

– fogalmazott a műsorvezető.