Nobel-békedíjra jelölték Böjte Csabát

2022.03.23. 09:16
Kásler Miklós miniszter Nobel-békedíjra jelölte Böjte Csabát. Az általa alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány 26 bentlakásos intézményében több mint 2500 gyermekről gondoskodnak.

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője Nobel-békedíjra jelölte Böjte Csabát a több mint három évtizedes humanitárius munkájának elismeréseként, amivel „lebontotta a Kelet-Közép-Európában élő nemzetiségek közti falakat” – olvasható a miniszter Facebook-bejegyzésében.

Kásler meglátása szerint Böjte Csaba az elmúlt évtizedekben egy, az ideológiákon és a politikai érdekeken is túlmutató gyermekmentő programot hozott létre:

Csaba testvér filozófiája az, hogy olyan keresztény alapvetéseket vezessen be az ott élő gyermekek felkarolásánál, amely túlmutat a kulturális különbségeken és a történelmi ellentéteken.

Mára a Böjte Csaba által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány 26 bentlakásos intézményében több mint 2500 gyermekről gondoskodnak. „Gyermekmentő missziójával egy olyan új szemléletet hozott el ebbe a térségbe, amely a békés egymás mellett élésre sarkalja az ott élőket” – írja Kásler Miklós.