Zsigó Róbert: A kormány családbarát Magyarországot épít

2022.03.23. 09:17
A családoknak segít eligazodni a családtámogatási kalkulátor.

A kormány családbarát Magyarországot épít, 2010 óta évről évre egyre több családtámogatás van, és ha az április 3-ai választáson a jelenlegi kormány kap bizalmat, akkor még több családtámogatás lesz – mondta a családokért felelős parlamenti államtitkár a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Zsigó Róbert elmondása szerint

a gyerekes családoknak több tucat támogatás szól,

tájékozódásuk elősegítésére indították el tavaly decemberben a családtámogatási kalkulátort, amely segít feltérképezni a támogatásokat, hogy mindenki megtalálja a számára elérhető lehetőségeket.

A www.csalad.hu/kalkulator oldalon elérhető, név nélkül kitölthető kalkulátor harmincötféle támogatási formáról ad tájékoztatást, és indulása óta már több mint 125 ezer látogatója volt – mondta el az államtitkár.

Zsigó Róbert azt hangoztatta, hogy

2010 óta a kormánynak a gyerekek az elsők, ezért a korábbi három és félszeresére, 3500 milliárd forintra növelte a gyermekes családoknak kifizetett támogatásokat.

A gyed extra bevezetése is létfontosságú volt

Az államtitkár a támogatásokat ismertetve elmondta: bevezették a családi adórendszert, folyamatosan bővítik a családi adókedvezményt és bevezették a gyed extrát. Továbbá adómentességet élveznek a négy vagy több gyermeket nevelő nők, és Magyarország történetében először családi adó-visszatérítést is fizettek.

Több támogatás segíti az otthonteremtést is: a csok, a kormány által támogatott kamatmentes vagy kedvezményes kölcsönök, az otthonfelújítási támogatás, az áfakedvezmények, a jelzáloghitel-csökkentés és az illetékmentesség – sorolta Zsigó Róbert.

Kiemelte, a kormánynak fontos, hogy a gyerekes családok békében és biztonságban élhessenek Magyarországon, és szeretnének nekik még több pénzt, még több támogatást adni, hozta le az MTI is.

Nem szabad hagyni, hogy visszatérjen a Gyurcsány–Bajnai-korszak”, amikor a baloldal elvette a gyerekesek támogatását és sorozatos megszorításokat hajtott végre,

és hozzátette az államtitkár, nagy tehát az április 3-ai választások tétje, mert a családok támogatásában is előre kell menni, nem hátra”.