Elkészültek Budapest legújabb parkjai

2022.03.23. 17:48 Módosítva: 2022.03.23. 18:33

Kedden adta át a Budapest III. kerületében lévő Pünkösdfürdő Parkot a fővárosi és III. kerületi önkormányzat, valamint a Főkert – adta hírül az MTI. A projekt teljes költsége 1,1 milliárd forint volt.

A Főkert közösségi oldalára feltöltött bejegyzés szerint a zöldterületen egy vadvirágos és egy takarmánynövényekkel borított rész is helyet kapott.

A parkban fából készült fitneszeszközök, gumiborítású foci- és kosárlabdapálya, valamint pétanque- és strandröplabdapálya is helyet kapott. A poszt szerint a parkot elkülönülő zónákra tagolták, amelyeket a középen futó akadálymentes sétaút fűz egésszé.

Az V. kerület is új parkot kapott

Szerdán a főváros V. kerületében is új parkot adtak át, a beruházás a kormány támogatásával valósult meg. A Bástya utcában lévő közparkban lebegő sportpálya, kilátópont és esővédett játszótér is található – tájékoztatta az MTI-t a kerületi önkormányzat.

A parkban játszótér, egy sportpálya, egy tanösvény, városfal, gyilokjáró, egy kilátópont, egy vízjáték, valamint egy várostörténeti galéria is helyet kapott.