Le akarta magát lövetni, de csak börtönbe került a miskolci férfi

2022.03.23. 13:29
Öt év szabadságvesztésre ítélték azt a férfit, aki rendőrökkel akarta magát lelövetni, miközben kést tartott élettársa nyakához.

A miskolci férfi 2020 augusztusában éjszakai szórakozás után tért haza, majd depressziós állapotba került, és úgymond „terápiás mennyiségben” nyugtatót vett be – áll a Miskolci Törvényszék tájékoztatásában.

Ezután közölte az élettársával, hogy öngyilkos lesz, ezért késsel több helyen megvágta a csuklóját és az alkarját. 

Az asszony igyekezett lebeszélni szándékáról, és segítséget kért a 112-es segélyhívón, ahol a diszpécser elmondta, hogy először a rendőrök érkeznek majd a helyszínre, utána pedig a mentők. A vádlott ezt meghallva

úgy döntött, hogy a rendőrökkel fogja magát lelövetni, és ennek érdekében eljátssza, hogy késsel fenyegeti élettársát.

Így is tett. Amikor a rendőrök megérkeztek, odadobta nekik töltetlen és működésképtelen gázriasztófegyverét, majd egy konyhakést szorított élettársa nyakához, és többször felszólította a rendőröket, hogy lőjék le őt, különben megöli a nőt.

A rendőrök gázspray és testi kényszer alkalmazásával tudták lefogni és megbilincselni a férfit, akit a törvényszék állami szerv kényszerítése céljából, személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntette miatt öt év szabadságvesztésre ítélt.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője pedig felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbezett.