Hétvégén lezárásokra készüljön a belvárosban

2022.03.23. 18:16
A 37. Telekom Vivicittá futófesztiválon a legnépszerűbb versenyszámra, a félmaratonra 4500 nevezés érkezett.

Több mint tízezer résztvevőt várnak a hétvégi 37. Telekom Vivicittá futófesztiválra a szervezők, ahol az ukrajnai háború menekültjei számára létrehozott adománygyűjtésnek is kiemelt szerep jut – adta hírül az MTI.

Kocsis Árpád, a szervező BSI ügyvezető-versenyigazgatója elmondta: a legnépszerűbb versenyszámra, a félmaratonra 4500-an neveztek már be.

Az eseményre eddig 72 országból 1350 futó jelezte az érkezését, köztük háromszázan Szerbiából.

A futófesztivál szombat délután negyed 2-kor kezdődik a Margit-szigeti víztorony közelében a 940 méteres Telekom Vivicittá Családi Futással a Schulek Frigyes sétányon.

A félmaraton vasárnap 9 órakor rajtol, a 10 kilométeres verseny fél 1-kor, majd zárásként délután fél 3-kor jön a 7 kilométeres Telekom Midicittá.

Munkanap és óraátállítás is lesz hétvégén

A Vivicittá mellett más fontos részletekre is oda kell figyelni ezen a hétvégén. Szombaton ugyanis munkanap lesz, mivel a március 15-i nemzeti ünnep miatt négynapos hétvégénk volt. Emiatt kell ledolgozni az áthelyezett szombati munkanapon a március 14-i hétfőt.

Vasárnap pedig óraátállítás lesz, hiszen akkor kezdődik a nyári időszámítás: az órákat egy órával előre kell állítani. Ennek értelmében március 27-én, vasárnap hajnalban 2 óráról 3 órára kell állítani az órák mutatóit, így hétfőre virradóra kevesebbet alszunk, cserébe viszont hosszabbak lesznek a nappalok.